Банківський рахунок для громадянина України

Opublikowano: 11 Maj 2022 Agnieszka Kłak 37 sek. czytania

Kategoria: Для України

До Польщі приїжджає все більше українських громадян, а отже, фінансовий ринок має зростаючу потребу в наданні послуг українцям як клієнтам банків. Основним продуктом, без якого важко уявити функціонування в сучасному світі, є банківський рахунок. У багатьох банках, що працюють на території Польщі, іноземці можуть відкрити рахунок. Це, безсумнівно, один із перших кроків у нове життя для людей, які опинилися в Польщі, втікаючи від війни.

У цій статті ви дізнаєтеся:

  • які переваги особистого банківського рахунку,
  • які формальності необхідно виконати, щоб відкрити рахунок,
  • які банки пропонують рахунки громадянам України,
  • як українці можуть створити обліковий запис.
Банківський рахунок для громадянина України

Чому корисно мати особистий рахунок у польському банку?

Наявність банківського рахунку в польському банку має багато переваг, також для іноземців. Українці, які вирішили відкрити банківський рахунок, можуть:

  • вести рахунок безкоштовно - багато банків не стягують комісію за обслуговування рахунку,
  • отримувати заробітну плату на рахунок - це особливо важливо, коли ви працюєте в Польщі з польським роботодавцем,
  • використовувати електронний банкінг,
  • здійснювати перекази в Україну - є пропозиції банків, де перекази за кордон безкоштовні,
  • безкоштовно поповнювати рахунок та знімати кошти в банкоматі - залежно від пропозицій конкретного банку,
  • використовувати інші банківські продукти – наприклад, дебетову картку.

Слід пам’ятати, що пропозиції окремих банків дещо відрізняються один від одного. Це стосується як окремих умов користування особистим рахунком, так і певних формальних питань, до яких ми зараз перейдемо.

Що потрібно, щоб відкрити рахунок?

Для того, щоб відкрити банківський рахунок в Польщі, необхідно підготувати відповідні документи. Тому перед тим, як перейти до діла, мусиш впевнитись, що маєш наступні документи:

  • посвідчення особи або тимчасове посвідчення особи іноземця,
  • дійсний закордонний паспорт - в даному випадку, звичайно, український,
  • ІПН - український податковий номер,
  • карту постійного проживання або карту тимчасового проживання або карту резидента довгострокового ЄС,
  • номер мобільного телефону - у польського оператора.

Варто зазначити, що не завжди нам знадобиться весь набір документів, згаданий вище. У деяких банках нам знадобиться лише один документ – найчастіше це документ, що підтверджує особу. Однак, по можливості завжди потрібно підготувати всі документи, бо може виявитися, що пропозиція цього банку, що дозволяє відкрити рахунок з мінімумом формальностей, не є найвигіднішою.

Де можна відкрити особистий рахунок?

Тепер, коли ми знаємо, які переваги ми отримуємо від рахунку в польськім банку та які документи нам потрібні, нам залишається лише вибрати банк, який зможе дати нам найкращу пропозицію. На прикладах вибраних банків, що працюють у Польщі, ми покажемо, які вони мають пропозиції.

Alior Bank

Alior Bank пропонує українцям спеціальний Інтернет-рахунок. Ця пропозиція діє з 1 березня 2022 року. У цій пропозиції добре те, що банк не стягує з вас плату за обслуговування рахунку чи операції з карткою. Ви також можете безкоштовно зняти гроші в банкоматі за умови, що вони не перевищують 100 злотих. Alior Bank також пропонує безкоштовні перекази в Україну.

Citi Handlowy

Тут клієнт банку також може безкоштовно перераховувати гроші в Україну, але крім цього Citi Handlowy пропонує ще й валютні рахунки. Ця пропозиція особливо приваблива для тих клієнтів, які хочуть вести свої рахунки в євро, доларах США, фунтах стерлінгів або швейцарських франках.

Santander Bank Polska

Тут громадяни України можуть відкрити рахунок з мінімумом формальностей. Потрібно пред’явити лише один документ – або ID-карту України, або паспорт. Santader Bank Polska також не стягує комісій за перекази в Україну та з України. Для відкриття рахунку вам не потрібно вказувати місце проживання або підтверджувати джерело доходу в Польщі.

BNP Paribas

BNP Paribas пропонує Рахунок для Тебе. Це завжди безкоштовно, якщо ви робите принаймні 3 оплати платіжною карткою на місяць. Зняття грошей в банкоматах також безкоштовне. Як і в інших банках, українські клієнти не нестимуть додаткових витрат, пов’язаних із здійсненням переказу в свою країну.

PKO Bank Polski

Якщо ви вирішите відкрити рахунок в цьому банку, ви не будете нести жодних комісій за обслуговування рахунку протягом року. Вам також не доведеться турбуватися про додаткові комісії за перекази в Україну. Якщо ви також є клієнтом Кредобанку, який працює в Україні, ви зможете зв’язатися з Кредобанком за телефоном українською мовою по гарячій лінії. Варто зазначити, що PKO Bank Polski є найбільшим польським банком.

Bank Millennium

Тут ми також можна відкрити рахунок без великих формальних вимог. Клієнту достатньо мати дійсний український паспорт. Банк Millenium так само, як і інші банки, не стягує комісії за перекази за кордон, а до подальшого повідомлення гарантує безкоштовне збереження рахунку, а також користування карткою та зняття готівки в банкоматі.

Інші банки

Якщо ви хочете ознайомитися з іншими пропозиціями для громадян України, можливість відкриття рахунку дають також такі банкі, як:

Як відкрити рахунок у польському банку?

Щоб відкрити рахунок, вам потрібно або особисто звернутися до банку, або створити рахунок онлайн. Все залежить від конкретного банку. Santander Bank Polska, PKO BP, Getin Bank, ING Bank Śląski, Citi Handlowy, Credit Agricole, Bank Millenium, Alior Bank – тут рахунок можно відкрити тільки у відділеннях банку. Bank Pekao, BNP Paribas – тут можна відкрити рахунок як у відділеннях банку, так і онлайн.

Tagi: кредит в польщі для українцівкредит в польщі для українців 2022Банківський рахунок

Zaktualizowano: 11.07.2022

Dodano: 08.06.2022

Czy ten artykuł był pomocny?


Ocena / gł.
Top