Кредит готівкою для громадянина України

Opublikowano: 12 Maj 2022 Agnieszka Kłak 24 sek. czytania

Kategoria: Для України

У зв'язку з війною в Україні дуже багато громадян цієї країни приїхало до Польщі. Деякі з них намагаються вести бізнес, інші, зі зрозумілих причин, потребують готівки для досягнення поточних споживчих цілей. Тоді виникає питання: чи можна громадянам України отримати готівковий кредит в польському банку?

У цій статті ви дізнаєтеся:

  • які формальні вимоги повинні бути виконані,
  • хто пропонує громадянам України позики готівкою,
  • як приймається позитивне рішення про надання кредиту готівкою,
  • про можливість онлайн-заявки.
Кредит готівкою для громадянина України

Хто може подати заявку на отримання кредиту готівкою?

Українці завжди могли отримати кредит готівкою в Польщі, якщо позичальник вирішив залишитися в Польщі на довгий період, перебування було легальним і позичальник мав постійне джерело доходу. Основним вимаганням у цьому питанні було те, що клієнт повинен мати документи, які підтверджують його особу і вказують як на суму, так і на джерело доходу – це та інформація, яка потрібна банкам для оцінки кредитоспроможності.

Наразі переважна більшість українців у Польщі є біженцями від війни. Багато кто з них користуються допомогою, на яку надають як громадяни Польщі, так і численні установи, що діють в нашій країні. Банки також простягли руку біженцям. Наразі вони пропонують можливість створити особистий рахунок або зробити безкоштовний переказ в Україну. Поки немає інформації про те, чи набудуть чинності якісь нормативно-правові акти, які полегшать банкам видачу кредитів готівкою громадянам України.

Сьогодні польські банки нададуть кредити тим українцям, які передусім:

  • легально проживають в Польщі - ви можете підтвердити це за допомогою карти тимчасового проживання або карти постійного проживання,
  • мають дійсний закордонний паспорт України,
  • мають рахунок у польському банку,
  • показують постійний дохід на території Польщі - трудовий договір, договір-доручення, трудову угоду на виконання одноразової роботи, підприємницьку діяльність,
  • мають наданий номер PESEL.

Де шукати кредит готівкою для громадян України?

Ми маємо для вас дуже приємну інформацію, щоб відповісти на це питання. А саме, багато банків у Польщі пропонують готівкові кредити для іноземців. Подаєми список банків, де громадянин України зі стабільним джерелом доходу, який він може підтвертиди і який є прийнятним для банку, може успішно подати заявку на отримання кредиту:

Звичайно, пропозиції різних банків будуть відрізнятися одна від одної. Тому потрібно звернути увагу на відмінності, до яких увійдуть, наприклад, ліміти на максимальну суму кредиту, комісію, термін сплати, суму без страхування. Також варто перевірити, чи умови отримання кредиту в одному банку не будуть більш вимогливими, ніж в іншому.

Як оформити кредит готівкою?

Для того, щоб громадянин України взяв кредит готівкою, він повинен не лише відповідати вимогам, які ми згадували вище. Вам потрібно пройти весь офіційний шлях, щоб нарешті отримати можливість отримати додаткові гроші на свій рахунок. Розкажемо, як це зробити крок за кроком:

  • визнання фінансових потреб - вони можуть бути дуже невідкладними і досить значними, тим більше, що багато українців залишили в Україні свої сім'ї, що потребують підтримки,
  • порівняння пропозицій та перевірка вашого фінансового стану - варто звернути увагу на кожну деталь пропозиції банку, і ви повинні дізнатися який маєте фінансовий стан (якщо це завдання здається важко виконати самостійно, тут може допомогти кредитний консультант),
  • заповнення заявки - це потрібно робити ретельно, надавати всі дані правдиво, а також вказувати, яка сума вас цікавить і в який термін ви хочете її повернути,
  • додавання до заяви необхідних документів,
  • подання заяви та документів до банку,
  • очікування рішення.

Оформити кредит можна особисто у відділенні банку. У зв’язку з тяжкою ситуацією все частіше зустрічаються банківські гарячі лінії українською. Тож можливо також подати заявку телефонічно. Але це не єдиний спосіб, яким може скористатися громадянин України, який звертається за кредитом.

Чи можна подати заявку онлайн?

Польські банки також пропонують для іноземців готівковий кредит в онлайн-формі. Ви завжди можете перевірити актуальні пропозиції на сайті банку, який вас цікавить. Подання заявки онлайн дуже зручне. Це дозволяє заощадити час, і часто буває, що банки швидко приймають рішення, а значить, додаткові гроші швидко з’являться на нашому рахунку. Ви також можете використовувати мобільний додаток для оформлення кредиту, який також доступний у деяких банках.

Як підвищити свою кредитоспроможність?

Як ми вже зазначали, позитивне рішення щодо надання кредиту залежить від високого рівня кредитоспроможності. Ми говорили про регулярні доходи, але поки не стояло питання, якого рівню доходу буде достатньо. Як правило: чим вищий заробіток, тим краще. Однак оцінка вашої кредитоспроможності також буде залежати від індивідуальних факторів. Покажемо на прикладі, як банк дивитиметься на кредитоспроможність клієнта.

Приклад. Пані Наталія має щомісячний дохід 3000 злотих. Вона вирішує взяти готівковий кредит на суму 50 000 злотих. Вона буде його виплачувати протягом 7 років, тобто 84 внески щомісяця. Один внесок буде 796,61 злотих, тож загальна сума до погашення становитиме 66 915,24 злотих. Банк може задовольнити прохання пані Наталії, оскільки при доході 3000 злотих для пані Наталії буде можливим погашення внеску в розмірі 796,61 злотих, а отже вона буде платоспроможним клієнтом в очах банку.

Звичайно, наведений вище приклад дещо спрощений. На практиці слід враховувати ще кілька важливих аспектів. До Польщі найчастіше приїжджають жінки з дітьми - і банк враховує, зокрема, скільки людей будуть від вас залежити фінансово. Також буде важливо, чи ви не будете також платити по іншим банківським або небанківським зобов’язанням, наприклад, якщо маєте кредит у розстрочку.

Отже, як підвищити свою кредитоспроможність? Ось кілька практичних порад:

  • збільшити свій дохід –  якщо ви, наприклад, працюєте на 3/4 ставки, спробуйте пошукати додаткову роботу, наприклад, договір-доручення або договір на виконання певної роботи,
  • шукайте роботу –  якщо, наприклад, сім'я з 4 осіб, у тому числі 2 дітей, переїхала до Польщі, і тільки один із батьків працює, то варто, щоб інший також шукав роботу – тоді член сім'ї, який буде в ролі позичальника матиме менше утриманців,
  • погасити попередні борги –  якщо у вас вже є будь-яка позика, краще погасити її, перш ніж брати нове зобов'язання,
  • перевірити свою платоспроможність – якщо у вас були якісь зобов’язання раніше, пригадайте собі, чи ви погашали їх вчасно, оскільки банк може захотіти перевірити вашу кредитну історію.
  • не подавайте заявку на велику суму відразу – спочатку звертайтеся саме за своїми потребами, не претендуйте на суму «наперед», тому що чим більша сума в заявці, тим має бути ліпша ваша кредитоспроможність.

На що звернути увагу при виборі пропозиції?

Перш за все, перевіримо основні параметри готівкових кредитів, тобто:

  • процентна ставка,
  • RRSO,
  • загальна сума позики,
  • загальна вартість кредиту,
  • строк позики,
  • кількість платежів,
  • розмір комісії,
  • інші витрати - для кредиту на велику суму може знадобитися оформити страховку. Деякі банки називають свої кредити готівкою готівковими позиками. Отже: відвідуючи сайт банку, не бійтеся перевіряти актуальні акції по готівковим позикам. Також варто ознайомитися з прейскурантом позики готівкою та кредитів готівкою.

Tagi: кредит в польщі для українців

Zaktualizowano: 11.07.2022

Dodano: 12.05.2022

Czy ten artykuł był pomocny?


Ocena / gł.
Top